Bolgebakjes

Bolgebakjes zijn een heerlijk en eenvoudig te maken gebakje dat je kunt serveren als een lekker tussendoortje of als een dessert. Ze zijn gemaakt van een luchtig deeg dat wordt gevuld met een zoete vulling, zoals jam of chocolade. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke bolgebakjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 250 gram boter
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– Jam of chocolade voor de vulling

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een glad deeg wordt.

4. Voeg de eieren en melk toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Snijd het deeg in ronde stukken met een glas of een koekjesvorm.

7. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Druk in het midden van elk stuk deeg een kuiltje en vul deze met jam of chocolade.

9. Bak de bolgebakjes in de oven gedurende 15-20 minuten.

10. Laat de bolgebakjes afkoelen en serveer ze met een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Bolgebakjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven