Bokkepoten

Bokkepoten is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk, smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het bestaat uit gekookte bokkepoten, uien, wortelen, aardappelen en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor bokkepoten.

Ingrediënten:

– 4 bokkepoten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 4 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 kruidnagels
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels peterselie
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal.

3. Voeg de uien, wortelen, aardappelen, kruidnagels, laurierblaadjes, tijm, peterselie, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de bokkepoten toe en roer goed door.

5. Strooi de bloem over de bokkepoten en roer goed door.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de bokkepoten gedurende 1 uur.

7. Serveer de bokkepoten met een salade of groente.

Bokkepoten

Geef een reactie

Schuiven naar boven