Bokbier is een heerlijk, donker bier dat al eeuwenlang wordt gebrouwen in Nederland. Het is een volmout bier met een zoete, karamelachtige smaak en een licht bittere afdronk. Het is een perfecte aanvulling op een avondmaaltijd of een gezellige borrel. In dit recept leer je hoe je zelf bokbier kunt brouwen.
Ingrediënten:
– 10 liter water
– 1 kg mout
– 1 kg karamelmout
– 50 gram hop
– 1 pakje gist
Instructies:
1. Breng het water aan de kook in een grote pan.
2. Voeg de mout en de karamelmout toe en roer goed.
3. Laat het mengsel 15 minuten koken.
4. Voeg de hop toe en laat het nog eens 15 minuten koken.
5. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Voeg het gist toe en roer goed.
7. Giet het mengsel in een grote fles of emmer en laat het 24 uur staan.
8. Giet het bier in flessen en laat het nog eens 24 uur staan.
9. Geniet van je zelfgemaakte bokbier!