Boeuf stroganoff

Boeuf stroganoff is een klassieke Russische gerecht dat bestaat uit rundergehakt, champignons en uien in een saus van room en paprika. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor boeuf stroganoff.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels bloem
– 250 ml kippenbouillon
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree, Worcestersaus en bloem toe en roer goed door.

5. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de champignons toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

7. Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de boeuf stroganoff gedurende 20 minuten.

10. Serveer de boeuf stroganoff met rijst of aardappelpuree.

Boeuf stroganoff

Geef een reactie

Schuiven naar boven