Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon is een klassieke Franse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Deze versie van boeuf bourguignon is gemaakt met rundvlees, wortelen, uien, champignons, rode wijn en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat veel tijd in de oven vereist, maar het resultaat is het waard.

Ingrediënten:

– 2 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 fles rode wijn
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en voeg de uien, wortels en knoflook toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het rundvlees toe en bak het aan alle kanten goudbruin.

4. Voeg de bloem, tomatenpuree, laurierblaadjes, tijm, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en voeg de champignons toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.

7. Verplaats de pan naar de oven en laat het gerecht 2 uur stoven.

8. Serveer de boeuf bourguignon met aardappelpuree of gekookte rijst.

Boeuf bourguignon

Geef een reactie

Schuiven naar boven