Boeuf bourguignon klassiek

Boeuf bourguignon is een klassiek Frans gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke stoofschotel van rundvlees, wijn, champignons en uien. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Hier volgt het recept voor een klassieke boeuf bourguignon.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 500 ml rode wijn
– 500 ml runderbouillon
– 200 g champignons, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de runderlappen toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de uien, knoflook, wortels, selderij, laurierblaadjes en tijm toe en bak alles nog een paar minuten mee.

5. Bestrooi het vlees met de bloem en voeg de tomatenpuree toe.

6. Voeg de rode wijn en de runderbouillon toe en breng alles aan de kook.

7. Voeg de champignons toe en zet de schaal in de oven.

8. Laat de boeuf bourguignon in ongeveer 1,5 uur gaar stoven.

9. Breng de boeuf bourguignon op smaak met zout en peper.

10. Serveer de boeuf bourguignon met aardappelpuree of gekookte rijst.

Boeuf bourguignon klassiek

Geef een reactie

Schuiven naar boven