Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Boerenkoolstamppot is een combinatie van boerenkool, aardappelen, uien en spek. In dit recept wordt er ook een klontje boter toegevoegd voor extra smaak. Boerenkoolstamppot is een gerecht dat heerlijk is als lunch of avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 2 grote aardappelen
– 1 ui
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels geraspte kaas
– 2 eetlepels spek
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Snipper de ui.

3. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

4. Voeg de aardappelen toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de boerenkool toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten.

6. Voeg de spek toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten.

7. Voeg zout en peper naar smaak toe.

8. Voeg wat water toe en laat de boerenkoolstamppot ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

9. Voeg de geraspte kaas toe en laat de boerenkoolstamppot nog 5 minuten koken.

10. Serveer de boerenkoolstamppot met wat extra geraspte kaas.

Boerenkoolstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven