Boerenkool zonder aardappelen

Boerenkool is een heerlijke wintergroente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een lekkere en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. In dit recept maken we boerenkool zonder aardappelen. We gebruiken een paar eenvoudige ingrediënten om een heerlijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels appelazijn
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de boerenkool en snijd deze in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg de boerenkool toe en bak deze nog 5 minuten mee.

5. Voeg de appelazijn, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de boerenkool ongeveer 20 minuten.

7. Serveer de boerenkool warm met wat extra olijfolie en appelazijn.

Eet smakelijk!

Boerenkool zonder aardappelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven