Boerenkool gezond

Boerenkool is een heerlijke, gezonde groente die een grote bron van voedingsstoffen is. Het is een goede bron van vezels, vitamine C, vitamine K, calcium, ijzer en andere voedingsstoffen. Boerenkool is ook een goede bron van antioxidanten, die helpen om het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. In dit recept laten we je zien hoe je een gezonde boerenkool maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de boerenkool en snijd deze in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui tot deze glazig is.

4. Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de boerenkool toe en bak nog een paar minuten.

6. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de boerenkool gedurende 20 minuten.

7. Serveer de boerenkool warm.

Boerenkool gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven