Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte manier om bloemkool te gebruiken, en het is ook een geweldige manier om de smaak van bloemkool te versterken. Deze soep is een heerlijke, romige maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 koppen groentebouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kop room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de groentebouillon, tijm, oregano, zout en peper toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken tot de bloemkool gaar is, ongeveer 10-15 minuten.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige consistentie.

6. Voeg de room toe en roer goed door.

7. Breng de soep op smaak met extra zout en peper.

8. Serveer de soep warm met een stukje stokbrood. Geniet ervan!

Bloemkoolsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven