Bloemkoolsoep gezond

Bloemkoolsoep is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd. Het is een perfecte manier om bloemkool te eten, omdat het een heerlijke, romige soep maakt. Deze gezonde bloemkoolsoep is gemaakt met kruiden, ui, knoflook, kokosmelk en veel groenten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 liter kippenbouillon
– 1 blik kokosmelk
– 1/2 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

4. Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de pan en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.

6. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met gehakte peterselie.

Bloemkoolsoep gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven