Bloemkoolrijst vegetarisch

Bloemkoolrijst is een gezonde en smakelijke manier om bloemkool te eten. Het is een veelzijdige maaltijd die je kunt variëren met verschillende ingrediënten. In dit recept maak je een vegetarische bloemkoolrijst met een heerlijke smaak. Het is een eenvoudig en snel te bereiden maaltijd die je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gesneden wortelen

– 1/2 kopje gesneden paprika

– 1/2 kopje gesneden champignons

– 1/2 kopje gesneden tomaten

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snij de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie en zout en peper naar smaak. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de groene erwten, kikkererwten, wortelen, paprika, champignons, tomaten, kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de geroosterde bloemkool toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Serveer de bloemkoolrijst met gehakte peterselie.

Bloemkoolrijst vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven