Bloemkoolrijst italiaans

Bloemkoolrijst Italiaans is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van bloemkoolrijst, Italiaanse kruiden, knoflook en tomaten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor bloemkoolrijst Italiaans.

Ingrediënten:

– 1 kop bloemkoolrijst
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 2-3 minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en roer goed door.

6. Verdeel de bloemkoolrijst over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de bloemkoolrijst 15-20 minuten.

7. Serveer de bloemkoolrijst Italiaans met een salade of een andere groente. Eet smakelijk!

Bloemkoolrijst italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven