Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van bloemkool, kruiden en kokosmelk. Deze curry is een geweldige manier om bloemkool op een lekkere manier te eten. Het is een gezonde, vetarme maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Hier volgt het recept voor bloemkoolcurry.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blikje kokosmelk
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel limoensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kurkuma, komijn, garam masala en chili poeder toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree en limoensap toe en breng aan de kook.

6. Laat de curry zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de bloemkoolcurry met rijst of naanbrood.

Bloemkoolcurry

Geef een reactie

Schuiven naar boven