Bloemkool zoete aardappel

Bloemkool zoete aardappel is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van twee van de meest voedzame groenten, bloemkool en zoete aardappel, die samen een heerlijke smaak en textuur creëren. In dit recept worden de groenten geroosterd met kruiden en olie, waardoor ze een heerlijke, knapperige korst krijgen. Serveer de bloemkool zoete aardappel met een salade of een andere bijgerecht naar keuze.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 zoete aardappels, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bloemkool en zoete aardappel in een ovenschaal.

3. Voeg de olijfolie, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Rooster de bloemkool zoete aardappel in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de groenten gaar en goudbruin zijn.

5. Serveer de bloemkool zoete aardappel met een salade of een ander bijgerecht naar keuze.

Bloemkool zoete aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven