Bloemkool ovenschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en eenvoudig te bereiden is. De bloemkool wordt geroosterd in de oven met een heerlijke kaassaus en een knapperige korst. Dit recept is een geweldige manier om bloemkool te eten en het is ook nog eens gezond.
Ingrediënten:
– 1 bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas
– 1/2 kop crème fraîche
– 1/4 kop paneermeel
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.
3. Verwarm ondertussen de crème fraîche in een kleine pan. Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat de kaas is gesmolten.
4. Haal de bloemkool uit de oven en leg deze in een ovenschaal. Giet de kaassaus over de bloemkool en strooi de paneermeel erover.
5. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nogmaals gedurende 10 minuten.
6. Serveer de bloemkool ovenschotel warm.