Bloemkool nasi

Bloemkool nasi is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van bloemkoolrijst, groenten, kruiden en een lekkere saus. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept laten we je zien hoe je deze heerlijke bloemkool nasi kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje water

– 1/4 kopje gehakte pinda’s

– 1/4 kopje gehakte koriander

– 1/4 kopje gehakte lente-uitjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, kurkuma, komijn, garam masala, zout en peper toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kokosmelk, water, pinda’s, koriander en lente-uitjes toe en breng aan de kook.

5. Voeg de geroosterde bloemkool toe en laat het geheel 10 minuten koken.

6. Serveer de bloemkool nasi met wat extra koriander en lente-uitjes. Eet smakelijk!

Bloemkool nasi

Geef een reactie

Schuiven naar boven