Bleekselderij soep

Bleekselderij soep is een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Deze soep is een perfecte manier om de voedingswaarde van bleekselderij te benutten. Het is een heerlijke, romige soep die je met een paar ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor bleekselderij soep.

Ingrediënten:

– 2 grote stengels bleekselderij, geschild en in stukken gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 l groentebouillon

– 2 el olijfolie

– 1 tl gedroogde tijm

– 1 tl gedroogde oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de bleekselderij, laurierblaadjes, tijm en oregano toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat vers gebakken brood.

Eet smakelijk!

Bleekselderij soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven