Bleekselderij hoofdgerecht

Bleekselderij is een veelzijdige groente die in veel verschillende gerechten gebruikt kan worden. In dit recept maken we er een heerlijk hoofdgerecht van. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekker, gezond en voedzaam gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 2 stengels bleekselderij

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kikkererwten

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel verse koriander

– 1 eetlepel verse peterselie

– 1 eetlepel verse munt

– 1 eetlepel verse basilicum

– 1 eetlepel olijven

– 1 eetlepel feta

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat.

3. Snijd de uien en knoflook fijn en voeg deze toe aan de bleekselderij.

4. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

5. Bak de bleekselderij in de oven gedurende 20 minuten.

6. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, tomatenpuree, citroensap, koriander, peterselie, munt, basilicum, olijven en feta toe en meng alles goed door elkaar.

7. Bak het gerecht nog eens 10 minuten in de oven.

8. Serveer het gerecht met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Eet smakelijk!

Bleekselderij hoofdgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven