Bissara

Bissara is een traditionele Marokkaanse soep die wordt gemaakt met gedroogde erwten. Het is een heerlijke, voedzame en voedzame soep die een geweldige maaltijd maakt. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Hier is hoe je bissara maakt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde erwten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 liter water

Bereidingswijze:

1. Laat de gedroogde erwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook, komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de erwten toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en breng aan de kook.

6. Laat de soep zachtjes koken totdat de erwten gaar zijn.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met vers brood. Geniet ervan!

Bissara

Geef een reactie

Schuiven naar boven