Bisque

Bisque is een heerlijke, romige soep die vaak wordt gemaakt met kreeft, garnalen of andere zeevruchten. Het is een klassieke Franse soep die een heerlijke smaak heeft en een geweldige manier is om de smaken van de zee te genieten. Met dit recept kun je een heerlijke bisque maken die je helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 koppen kippenbouillon
– 1 kopje witte wijn
– 1 kopje room
– 1 kopje kreeft of garnalen, gehakt
– 1/2 kopje peterselie, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon, witte wijn en room toe en breng aan de kook.

4. Voeg de kreeft of garnalen toe en laat 5 minuten koken.

5. Voeg de peterselie toe en laat nog 5 minuten koken.

6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de bisque warm met wat extra peterselie als garnering.

Bisque

Geef een reactie

Schuiven naar boven