Binnenstebuiten is een heerlijk gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een klassieker uit de Franse keuken en het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt maken. In dit recept gebruiken we kip, champignons, uien, knoflook, witte wijn en kruiden. Het is een makkelijk gerecht om te maken en het is ook nog eens erg lekker.
Ingrediënten:
– 4 kipfilets
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 2 minuten.
3. Voeg de kipfilets toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.
4. Voeg de champignons toe en bak deze nog 2 minuten mee.
5. Voeg de witte wijn toe en laat deze 2 minuten koken.
6. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
7. Verdeel het kipmengsel over 4 ovenschaaltjes en zet deze in de oven. Bak de binnenstebuiten gerechten in 20 minuten gaar.
8. Serveer de binnenstebuiten met een salade of aardappelpuree.