Bifteki

Bifteki is een Grieks gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes gemaakt van lams- of rundvlees, kruiden en uien. Het is een heerlijk en smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je bifteki kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram lams- of rundvleesgehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, oregano, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en vorm er balletjes van.

4. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en leg de balletjes erin.

5. Bak de bifteki in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de bifteki met een salade of aardappelpuree.

Bifteki

Geef een reactie

Schuiven naar boven