Bietjes koken

Bieten zijn een heerlijke en gezonde groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je bieten kunt koken met een paar eenvoudige ingrediënten. Deze bieten zijn heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een salade. Je kunt ze ook gebruiken als basis voor een soep of een saus. Wat je ook kiest, je zult genieten van de smaak en de voedingswaarde van deze gekookte bieten.

Ingrediënten:

– 1 pond bieten, geschild en in stukken gesneden

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Leg de bieten op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de bieten in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht is.

4. Voeg de witte wijnazijn, kurkuma, komijn, zout en peper toe aan de pan en roer goed.

5. Voeg de geroosterde bieten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de bieten nog 5 minuten koken, of totdat de saus is ingedikt.

6. Serveer de bieten warm als bijgerecht of als onderdeel van een salade. Geniet ervan!

Bietjes koken

Geef een reactie

Schuiven naar boven