Bietenblad

Bietenblad is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van knapperige bietenbladeren, knoflook, ui, paprika en een vleugje citroen. Het is een perfecte maaltijd voor een gezonde lunch of diner. Hieronder volgt het recept voor bietenblad.

Ingrediënten:

– 500 gram bietenbladeren

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, gesnipperd

– 1 rode paprika, in blokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de bietenbladeren en verwijder de harde stelen.

3. Leg de bietenbladeren op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

4. Rooster de bietenbladeren in de oven gedurende 10-15 minuten.

5. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe.

6. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

7. Voeg de geroosterde bietenbladeren toe en bak nog eens 5 minuten.

8. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

9. Serveer de bietenblad meteen.

Bietenblad

Geef een reactie

Schuiven naar boven