Biefstuk loetje

Loetje is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van biefstuk, gebakken aardappelen en een saus van spek, ui en champignons. In dit recept maken we Loetje met biefstuk, wat het gerecht nog lekkerder maakt.

Ingrediënten:

– 2 biefstukken
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 200 gram spek, in blokjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten goudbruin. Haal de biefstukken uit de pan en zet apart.

3. Voeg de boter toe aan de pan en bak hierin de ui, knoflook, spek en champignons. Bak totdat de ui glazig is.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

5. Leg de biefstukken terug in de pan en voeg wat water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het gerecht over twee ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak het gerecht in 20 minuten gaar.

7. Serveer de Loetje met biefstuk direct uit de oven. Eet smakelijk!

Biefstuk loetje

Geef een reactie

Schuiven naar boven