Bieflappen

Bieflappen met champignonsaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel zet. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten kunt bereiden. De saus is een heerlijke combinatie van champignons, ui, knoflook, witte wijn en room. De bieflappen worden gebakken in een hete pan met wat olie en kruiden. Serveer de bieflappen met de champignonsaus en wat aardappelpuree of rijst.

Ingrediënten:

– 4 bieflappen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje room
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel een paar minuten koken.

6. Voeg de room toe en laat het mengsel nog een paar minuten koken.

7. Breng op smaak met tijm, rozemarijn, zout en peper.

8. Verwarm de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur.

9. Bak de bieflappen aan beide kanten goudbruin.

10. Serveer de bieflappen met de champignonsaus en aardappelpuree of rijst.

Bieflappen

Geef een reactie

Schuiven naar boven