Bieflappen stoofvlees

Stoofvlees is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt bereiden. In dit recept gebruiken we bieflappen, wat een lekker stukje vlees is dat je kunt krijgen bij de slager. Het resultaat is een heerlijk, sappig en smaakvol stoofvlees dat je kunt serveren met aardappelpuree, rijst of gekookte groenten.

Ingrediënten:

– 500 gram bieflappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel Worcestersaus
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 500 ml runderbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op een matig vuur totdat de ui glazig is.

2. Voeg de bloem, tomatenpuree, Worcestersaus, paprikapoeder, tijm en rozemarijn toe en roer goed.

3. Voeg de bieflappen toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat het stoofvlees ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven.

6. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper.

7. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree, rijst of gekookte groenten.

Bieflappen stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven