Beurre blanc

Beurre blanc is een klassieke Franse saus die wordt gemaakt met boter, witte wijnazijn, kruiden en een klein beetje citroensap. Het is een heerlijke saus die perfect is voor vis, kip, vlees of groenten. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten kunt maken. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels witte wijnazijn

– 2 eetlepels citroensap

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

– 1 eetlepel fijngehakte tijm

– 1/2 kopje boter, gesmolten

– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm de witte wijnazijn, citroensap, peterselie en tijm in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat het mengsel 5 minuten koken.

2. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot het mengsel glad is. Breng op smaak met zout en peper.

3. Serveer de beurre blanc warm over vis, kip, vlees of groenten.

Beurre blanc

Geef een reactie

Schuiven naar boven