Beste stifado

Stifado is een traditionele Griekse stoofschotel die wordt bereid met rundvlees, uien, tomaten, wijn en kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. In dit recept leer je hoe je de beste stifado kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/2 kopje water
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de runderlappen toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de tomatenpuree, rode wijn, water, oregano, kaneel, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het geheel nog eens 1,5 uur sudderen.

7. Serveer de stifado met rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Beste stifado

Geef een reactie

Schuiven naar boven