Beste spekkoek

Beste Spekkoek is een heerlijke, traditionele Nederlandse cake die al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtige, kruimelige cake die wordt gebakken met een mengsel van bloem, suiker, eieren, boter en specerijen. De cake wordt vervolgens in lagen gesneden en gevuld met een laagje suiker en specerijen. Deze heerlijke cake is een favoriet bij veel Nederlanders en is een must-have voor elke feestelijke gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor de beste Spekkoek.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram boter
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels kruidnagel
– 2 theelepels nootmuskaat
– 2 theelepels gember
– 2 theelepels kardemom
– 2 theelepels zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, eieren, boter, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, kardemom en zout in een kom.

3. Kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Vet een cakevorm in en verdeel het deeg over de vorm.

5. Bak de cake in de oven gedurende 40 minuten.

6. Laat de cake afkoelen en snijd deze in lagen.

7. Bestrooi de lagen met suiker en specerijen.

8. Serveer de Spekkoek met een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Beste spekkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven