Beste pulled pork

Pulled pork is een heerlijke, smaakvolle manier om varkensvlees te bereiden. Het is een gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid en dat een favoriet is bij veel mensen. Het is een eenvoudig gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Met de juiste ingrediënten en technieken kun je een heerlijke pulled pork maken die je gasten zeker zullen waarderen. Hieronder volgt een recept voor de beste pulled pork.

Ingrediënten:

– 2 kg varkensschouder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels uienpoeder
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels gedroogde tijm
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1/2 kopje appelazijn
– 1/2 kopje olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Meng alle kruiden en specerijen in een kom.

3. Bestrijk het varkensvlees met de kruidenmengsel.

4. Leg het varkensvlees in een ovenschaal en giet de appelazijn en olijfolie erover.

5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze in de oven.

6. Laat het varkensvlees 2 uur lang garen in de oven.

7. Haal het varkensvlees uit de oven en laat het afkoelen.

8. Gebruik twee vorken om het varkensvlees in kleine stukjes te trekken.

9. Serveer de pulled pork met een salade of een andere bijgerecht.

Eet smakelijk!

Beste pulled pork

Geef een reactie

Schuiven naar boven