Hachee is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hachee is een gerecht dat bestaat uit gestoofd rundvlees, uien, wortelen, kruiden en rode wijn. In dit recept leer je hoe je de beste hachee kunt maken.
Ingrediënten:
– 500 gram runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel karwijzaad
– 1 eetlepel laurierblaadjes
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 liter rode wijn
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd het rundvlees in blokjes en leg deze in een ovenschaal.
3. Voeg de uien, wortelen, knoflook, tomatenpuree, bloem, karwijzaad, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe.
4. Giet de rode wijn over het vlees en meng alles goed.
5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze in de oven.
6. Laat de hachee 1,5 uur stoven.
7. Serveer de hachee met aardappelpuree of rijst.