Beste dahl

Dahl is een heerlijke Indiase maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om veel smaak toe te voegen aan je maaltijd. Het is een gerecht dat veel verschillende smaken en texturen combineert, waardoor het een heerlijke maaltijd is die je helemaal naar je zin maakt. In dit recept leer je hoe je de beste dahl kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 kopje groentebouillon

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje gehakte koriander

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot deze zacht is.

2. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, garam masala en chili poeder toe en bak nog eens 1-2 minuten.

3. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, groentebouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.

4. Laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gehakte koriander toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de dahl met rijst of naanbrood.

Beste dahl

Geef een reactie

Schuiven naar boven