Chili con carne is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die eenvoudig te maken is. Het is een gerecht dat veel smaak heeft en dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. In dit recept gebruiken we gehakt, bonen, tomaten, uien, paprika’s en kruiden om een heerlijke chili con carne te maken.
Ingrediënten:
– 500 gram rundergehakt
– 1 blikje rode bonen
– 1 blikje kidneybonen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 blikjes tomatenblokjes
– 2 eetlepels chilipeper
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel suiker
– Olijfolie
– Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.
3. Voeg de uien, knoflook, paprika’s, tomatenblokjes, chilipeper, komijn, oregano, paprikapoeder, cayennepeper en suiker toe en bak nog een paar minuten mee.
4. Voeg de bonen toe en roer alles goed door elkaar.
5. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
6. Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de chili con carne in ongeveer 30 minuten gaar.
7. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla’s of stokbrood. Eet smakelijk!