Berliner bol

Berliner Bol is een heerlijke, traditionele Duitse zoetigheid die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtige, gefrituurde bol gevuld met jam of andere zoete vullingen. Het is een populaire snack in Duitsland en wordt vaak gegeten als dessert of als tussendoortje. Hier is een recept om deze heerlijke zoetigheid thuis te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 250 ml water

– 2 eetlepels boter

– 2 theelepels zout

– 2 liter frituurolie

– Jam of andere zoete vulling

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.

2. Voeg de eieren, melk, water en boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

3. Laat het deeg een half uur rusten.

4. Verwarm de frituurolie in een pan.

5. Rol het deeg uit tot een dunne plak.

6. Snijd het deeg in cirkels met een glas of een koekjessteker.

7. Leg een lepel jam of andere zoete vulling in het midden van elke cirkel.

8. Vouw de cirkels dubbel en druk de randen goed aan.

9. Frituur de Berliner Bol in de hete olie totdat ze goudbruin zijn.

10. Laat de Berliner Bol afkoelen en serveer.

Geniet van je heerlijke Berliner Bol!

Berliner bol

Geef een reactie

Schuiven naar boven