Belgische mosselen

Belgische mosselen zijn een heerlijke manier om de zomermaanden te vieren. Ze zijn lekker, gezond en makkelijk te bereiden. In dit recept leer je hoe je de perfecte Belgische mosselen kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kg Belgische mosselen

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel boter

– 1/2 theelepel tijm

– 1/2 theelepel oregano

– 1/2 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de mosselen toe en roer goed.

4. Voeg de witte wijn en het water toe en breng aan de kook.

5. Laat de mosselen 5-7 minuten koken, of totdat ze open zijn.

6. Voeg de peterselie toe en roer goed.

7. Serveer de mosselen meteen met wat extra peterselie en een stukje brood.

Geniet van je Belgische mosselen!

Belgische mosselen

Geef een reactie

Schuiven naar boven