Beef wellington

Beef Wellington is een klassiek Engels gerecht dat bestaat uit een biefstuk, gevuld met een mengsel van paddenstoelen, ui, knoflook en kruiden, omwikkeld met bladerdeeg. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. Hieronder volgt een recept voor Beef Wellington.

Ingrediënten:

– 1 biefstuk van ongeveer 500 gram
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram paddenstoelen, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels Worcestershire saus
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano)
– 2 plakken bladerdeeg
– 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze gaar zijn.

4. Voeg de Worcestershire saus en kruiden toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen.

5. Leg een plak bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de biefstuk op het bladerdeeg en bestrijk deze met het paddenstoelenmengsel.

6. Leg de tweede plak bladerdeeg over de biefstuk en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.

7. Bak de Beef Wellington in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bladerdeeg goudbruin is.

8. Laat de Beef Wellington afkoelen voordat je deze serveert.

Eet smakelijk!

Beef wellington

Geef een reactie

Schuiven naar boven