Beef teriyaki

Beef teriyaki is een heerlijke Japanse gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een combinatie van zoete teriyaki saus, gegrilde rundvlees en verse groenten. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als je gasten hebt. Hieronder volgt het recept voor beef teriyaki.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels mirin
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 ui, in dunne plakjes
– 1 paprika, in dunne plakjes
– 1 wortel, in dunne plakjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg het in een kom.

2. Voeg de sojasaus, mirin, suiker, sesamolie en gemberpoeder toe en meng alles goed. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

3. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, paprika, wortel en knoflook toe en bak alles ongeveer 5 minuten.

4. Voeg het gemarineerde vlees toe en bak het ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de teriyaki saus toe en laat het nog 5 minuten bakken.

6. Serveer de beef teriyaki met rijst of noodles.

Beef teriyaki

Geef een reactie

Schuiven naar boven