Beef stroganoff original

Beef Stroganoff is een klassieke Russische gerecht dat al meer dan een eeuw bestaat. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om rundvlees te serveren. Deze originele versie van Beef Stroganoff is een klassieker die je zeker moet proberen.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1/2 kop droge witte wijn
– 1/2 kop kippenbouillon
– 1/2 kop crème fraîche
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de bloem, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de tomatenpuree, witte wijn en kippenbouillon toe en roer goed.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de crème fraîche toe en roer goed.

8. Voeg de peterselie toe en roer goed.

9. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet het in de oven.

10. Bak het gerecht gedurende 20 minuten.

11. Serveer de Beef Stroganoff met rijst of aardappelpuree.

Beef stroganoff original

Geef een reactie

Schuiven naar boven