Beef bourguignon

Beef Bourguignon is een klassieke Franse stoofschotel die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Deze versie van Beef Bourguignon is gemaakt met rundvlees, wortelen, uien, champignons, rode wijn en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke maaltijd oplevert.

Ingrediënten:

– 2 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Worcestershire saus
– 1 fles rode wijn
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de uien, wortels en knoflook toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg het rundvlees toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de bloem, tomatenpuree, Worcestershire saus, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.

7. Voeg de champignons toe en roer goed.

8. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht 1,5 uur stoven.

9. Serveer de Beef Bourguignon met aardappelpuree of gekookte rijst.

Beef bourguignon

Geef een reactie

Schuiven naar boven