Bearnaisesaus

Bearnaisesaus is een klassieke saus die vaak wordt geserveerd bij gegrilde vleesgerechten. Het is een romige saus die wordt gemaakt met boter, eidooiers, witte wijnazijn, kruiden en een klein beetje citroensap. De saus is makkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor bearnaisesaus.

Ingrediënten:

– 2 eidooiers
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 kopje boter
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel dragon
– 1 theelepel peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur.

2. Klop de eidooiers, witte wijnazijn, citroensap, tijm, dragon, peterselie, zout en peper in een kom tot een glad mengsel.

3. Voeg het boter mengsel toe aan de kom en klop het geheel met een garde tot het een romige saus wordt.

4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Serveer de bearnaisesaus bij gegrilde vleesgerechten.

Bearnaisesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven