Bavarois

Bavarois is een heerlijk dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een luchtige, romige mousse die wordt gemaakt met slagroom, gelatine en een smaakmaker naar keuze. In dit recept gebruiken we aardbeien om de bavarois een frisse, zoete smaak te geven.

Ingrediënten:

– 200 gram aardbeien
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gelatinepoeder
– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Pureer de aardbeien met een staafmixer.

2. Klop de slagroom met de suiker tot het stijf is.

3. Meng de gelatinepoeder met het water en laat het 5 minuten staan.

4. Verwarm de gelatine in een pannetje tot het volledig is opgelost.

5. Voeg de aardbeienpuree toe aan de slagroom en meng goed.

6. Voeg de gelatine toe aan de slagroom en meng goed.

7. Giet het mengsel in een bakvorm en laat het minstens 4 uur in de koelkast staan.

8. Serveer de bavarois met wat vers fruit.

Bavarois

Geef een reactie

Schuiven naar boven