Bavarois aardbeien

Bavarois aardbeien is een heerlijk en verfrissend dessert. Het is een luchtige mousse gemaakt van slagroom, aardbeien en gelatine. Deze bavarois is een perfecte afsluiter van een maaltijd en is ook een geweldige traktatie voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor bavarois aardbeien.

Ingrediënten:

– 500 gram aardbeien
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gelatine
– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes.

2. Klop de slagroom met de suiker tot het stijf is.

3. Los de gelatine op in het water en voeg dit toe aan de slagroom.

4. Voeg de aardbeien toe aan de slagroom en meng alles goed.

5. Giet het mengsel in een bakvorm en zet het in de koelkast tot het stevig is.

6. Serveer de bavarois aardbeien met wat extra aardbeien en slagroom.

Bavarois aardbeien

Geef een reactie

Schuiven naar boven