Bao

Bao is een traditioneel Chinees gerecht dat bestaat uit een soepel, zoet broodje gevuld met verschillende ingrediënten. Het is een populaire snack in veel Aziatische landen en een favoriet bij veel mensen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bao kunt maken met een knapperige buitenkant en een zachte, zoete vulling.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje suiker
– 1/4 kopje warme melk
– 1/4 kopje lauw water
– 2 eetlepels olie
– 1 ei
– 1/2 kopje gesneden groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortel, ui, paprika, champignons)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

2. Voeg de melk, het lauwe water en de olie toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Voeg het ei toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

5. Verwarm een koekenpan en leg een deegplak erin.

6. Voeg de gesneden groenten toe en bak de bao gedurende 2-3 minuten aan elke kant.

7. Haal de bao uit de pan en herhaal de stappen met de rest van het deeg.

8. Serveer de bao warm met sojasaus of andere saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Bao

Geef een reactie

Schuiven naar boven