Banoffee taart

Banoffee taart is een heerlijke zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van karamel, bananen, chocolade en room. Deze taart is een geweldige traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor banoffee taart.

Ingrediënten:

– 200 gram digestive koekjes

– 100 gram boter

– 2 blikken karamel (400 gram)

– 4 bananen

– 200 ml slagroom

– 100 gram pure chocolade

– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verkruimel de koekjes en meng deze met de boter.

3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.

4. Bak de bodem in de oven voor 10 minuten.

5. Verwarm de karamel in een steelpan en giet deze over de koekbodem.

6. Laat de taart afkoelen.

7. Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de taart.

8. Klop de slagroom met de suiker tot het stijf is.

9. Verdeel de slagroom over de taart.

10. Smelt de chocolade au bain-marie en giet deze over de taart.

11. Laat de taart afkoelen en serveer.

Banoffee taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven