Banh xeo

Banh xeo is een traditionele Vietnamees gefrituurde pannenkoek die wordt geserveerd met verschillende groenten en vlees. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als een maaltijd. De pannenkoek is gemaakt van een mengsel van rijstmeel, kokosmelk en water, waardoor het een knapperige, goudbruine korst krijgt. De pannenkoek wordt gevuld met verschillende ingrediënten, waaronder varkensvlees, garnalen, kip, ei, taugé, wortelen, uien en koriander. Het is een lekkere en gezonde maaltijd die gemakkelijk thuis te maken is. Hier volgt het recept voor banh xeo.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijstmeel

– 1 kop kokosmelk

– 1 kop water

– 2 eieren

– 2 eetlepels olie

– 1/2 kopje gesneden varkensvlees

– 1/2 kopje gesneden garnalen

– 1/2 kopje gesneden kip

– 1/2 kopje taugé

– 1/2 kopje gesneden wortelen

– 1/2 kopje gesneden uien

– 1/4 kopje gehakte koriander

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng de rijstmeel, kokosmelk en water in een kom tot een glad beslag.

2. Voeg de eieren, olie, vlees, garnalen, kip, taugé, wortelen, uien, koriander, zout en peper toe en meng alles goed.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe.

4. Giet een klein laagje van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

5. Serveer de banh xeo met de overgebleven ingrediënten en geniet ervan!

Banh xeo

Geef een reactie

Schuiven naar boven