Bananenbloem

Bananenbloem is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht uit de Caribische keuken dat wordt gemaakt met bananenbloem, kokosmelk, suiker, kaneel en andere kruiden. Het is een heerlijk zoet gerecht dat je als ontbijt, lunch of diner kunt eten. Hieronder volgt het recept voor bananenbloem.

Ingrediënten:

– 2 bananenbloemen

– 2 kopjes kokosmelk

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel kardemom

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Was de bananenbloemen en snijd ze in dunne plakjes.

3. Doe de plakjes bananenbloem in een ovenschaal.

4. Voeg de kokosmelk, suiker, kaneel, nootmuskaat, kardemom, vanille-extract en zout toe.

5. Roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de boter toe en roer nogmaals goed door elkaar.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de bananenbloem gedurende 25-30 minuten.

8. Haal de bananenbloem uit de oven en laat afkoelen.

9. Serveer de bananenbloem warm of koud.

Bananenbloem

Geef een reactie

Schuiven naar boven