Bananen

Bananen zijn een heerlijk en gezond fruit dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke bananenpannenkoek kunt maken. Deze pannenkoeken zijn licht, luchtig en heerlijk zoet. Ze zijn perfect als ontbijt, lunch of snack. Met een paar ingrediënten en een paar minuten bereidingstijd heb je een heerlijk gerecht dat iedereen zal smaken. Dit recept is ook een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken.

Ingrediënten:

– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel kaneel
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Prak de bananen met een vork in een kom.

3. Voeg de eieren, bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel toe en meng alles goed.

4. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg een kleine hoeveelheid van het bananenmengsel toe aan de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

6. Herhaal dit proces totdat al het bananenmengsel is opgebruikt.

7. Serveer de pannenkoeken warm met wat honing of ahornsiroop.

Bananen

Geef een reactie

Schuiven naar boven