Bami kookmutsjes

Bami kookmutsjes zijn een heerlijke, traditionele Oost-Aziatische maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit kleine, gefrituurde bami-mutsjes gevuld met een mengsel van groenten, vlees en kruiden. Het is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken met weinig ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor bami kookmutsjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bami-noedels
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 200 gram Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de bami-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kip toe en bak tot het gaar is.

4. Voeg de Chinese kool toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de sojasaus, sesamolie, zout en peper toe en roer goed om.

6. Voeg de gekookte bami-noedels toe en roer goed om.

7. Verdeel het mengsel over 4 kookmutsjes en druk het aan.

8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

9. Leg de kookmutsjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven gedurende 15-20 minuten.

10. Serveer de bami kookmutsjes warm.

Bami kookmutsjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven